Brussels Airport Company tekent innovatie partnerschap met PlugandPlay

Steenokkerzeel / Machelen / Zaventem / Kraainem / Wezembeek-Oppem - Brussels Airport kondigt vandaag een partnerschap aan met PlugandPlay als sleutelpartner van het PlugandPlay Travel & Hospitality programma in Europa, samen met Vienna Airport, Star Alliance en Swissport. PlugandPlay is een wereldwijd open innovatieplatform dat samenwerking mogelijk maakt, modereert en faciliteert tussen grote en gevestigde bedrijven uit de industrie en start-ups. Met deze samenwerking wil Brussels Airport Company open innovatie binnen het ecosysteem van Brussels Airport verder stimuleren en haar rol opnemen als hoofdrolspeler voor Innovatie van de Luchtvaart in België en Europa.

 

 

Als innovatief bedrijf begrijpt Brussels Airport als geen ander wat het potentieel is van open innovatie door middel van cocreatie en partnerschappen. Om de voordelen voor haar klanten te maximaliseren, wil Brussels Airport initiatieven nemen en structureren om het potentieel van de boeiende tijden waarin we leven ten volle te benutten. Op dit moment is er een unieke kans om samen met al haar partners het bredere luchthavenecosysteem uit te bouwen en te activeren, waarbinnen Brussels Airport Company de rol opneemt van digitale gastheer en facilitator van open innovatie.

 

Om dit innovatieprogramma te stimuleren, heeft Brussels Airport Company besloten om samen te werken met een wereldspeler op het gebied van innovatiebevordering. PlugandPlay werkt op wereldschaal en is aanwezig in 5 continenten. Zij voeren meer dan 50 acceleratorprogramma's per jaar uit die elk jaar innovatieve oplossingen bieden voor meer dan 300 grote bedrijven. PlugandPlay heeft in 2018 geïnvesteerd in 220 start-ups, waarvan 120 gebaseerd zijn in de VS, de andere op de Aziatische, Europese en Latijns-Amerikaanse markt. Niet onbelangrijk, de focus van PlugandPlay op de reisindustrie maakt de samenwerking nog relevanter, gezien de corporate venturing ambities van Brussels Airport Company.

 

"We zijn verheugd om onze innovatie samenwerking met PlugandPlay aan te kondigen. Dit partnerschap is een duidelijk teken van de ambitie van Brussels Airport om voortdurend te verbeteren en te innoveren om zo de beste diensten te kunnen leveren aan haar klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen. Dankzij dit partnership houden we voortdurend een vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen in alle domeinen van de luchtvaart- en luchthavensector", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport Company sluit zich aan bij één van de innovatieplatformen gericht op de reisindustrie, uniek in Europa, met meer dan 30 partners wereldwijd in de reissector, zoals luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, hotels, reisbureaus… PlugandPlay Travel & Hospitality Europe is een open innovatieplatform dat een diepgaande en gestructureerde samenwerking tussen sleutelpartners uit de sector, investeringsbedrijven en mentoren opzet en modereert om de groei van startende bedrijven te bevorderen. Brussels Airport en PlugandPlay willen samen een naadloze end-to-end reiservaring creëren voor de meer dan 25 miljoen passagiers die jaarlijks via de luchthaven reizen. 

 

"We zijn zeer verheugd om Plug and Play’s Travel and Hospitality programma in Europa te kunnen uitbreiden. We hebben deze beslissing genomen door de grote vraag van bestaande partners in de reissector met hoofdkantoren in Europa en op verzoek van nieuwe bedrijfspartners zoals Brussels Airport. Het Europese travel start-up ecosysteem groeit snel en er is zeker geen tekort aan reisaanbieders, luchthavens en dienstverleners die hun voordeel kunnen doen met ons open innovatief platform”, aldus Amir Amidi, Managing Partner van PlugandPlay.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio