Scoutslokaal Imbroek plechtig geopend

Zaventem - Tijdens de jaarlijkse Imbroekse Scoutsfeesten werd op zaterdag 6 juli ook het gloednieuwe Scoutslokaal Imbroek plechtig geopend door het Zaventemse schepencollege.

 

Het nieuwe scoutslokaal is een modern, multifunctioneel gebouw van 500 m², met daarnaast nog een overdekte buitenruimte van 250 m². Het gebouw bestaat uit 7 lokalen, die ook snel met elkaar kunnen verbonden worden tot één grote ruimte. Het gebouw werd ontworpen door het Zaventemse architectenbureau EBTCA, dat eerder ook al het nieuwe Cultureel Centrum ontwierp. "Met hun 200-tal leden zijn de Imbroekse Scouts de grootste jeugdvereniging van Zaventem", zegt schepen Bart De wandeleer. "De oude lokalen waren te krap geworden en waren ook dringend aan vernieuwing toe. De nieuwe lokalen zullen ook door de gemeente gebruikt worden voor de gemeentelijke speelpleinwerking."

 

De gemeente Zaventem heeft 1 miljoen euro vrijgemaakt voor het project. “Het is een uniek gebouw. Opvallend is dat het gebouw gebruik maakt van vier garagepoorten die verbonden zijn met een overdekte buitenruimte van nog eens 250 m². Hierdoor is het mogelijk om te komen tot een functionele oppervlakte van 750 m². De overdekte buitenruimte biedt schaduw en verkoeling bij warm weer en beschutting bij regenweer. Hierdoor kunnen de kinderen zoveel mogelijk buiten spelen."

Mee aan de tekentafel

De scouts zaten mee aan de tekentafel. Zo werden leden en oud-leden van de scouts van bij het begin uitgenodigd om mee te beslissen over het uitzicht en de indeling van het nieuwe lokaal. De scouts richtten zelfs een nieuwe vzw SLIM op (ScoutsLokalen IMbroek) om het ontwerp, de bouw en vanaf nu ook het beheer van de lokalen samen met de gemeente op te volgen.

De scouts investeren zelf in de inrichting van het gebouw, zoals tafels en stoelen. En ze zijn er zelfs in geslaagd om de keukenapparatuur van het ondertussen gesloten Hotel Z te kunnen bemachtigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio