Heel wat activiteiten tijdens 'De Week van de Mobiliteit'

Steenokkerzeel - Het gemeentebestuur van Steenokkerzeel organiseert van 16 september tot en met 22 september heel wat activiteiten rond ‘De Week van de Mobiliteit’. “Als gemeente willen we van deze week gebruik maken om onze inwoners te sensibiliseren om de auto meer thuis te laten en sneller de fiets te nemen.”, zo zegt schepen van mobiliteit, Wim Mombaerts.

 

Zo is er op maandag 16 september 2019 een infoavond ‘autodelen’ in GC De Corren waarbij meer informatie wordt gegeven over de mogelijkheden, aandachtspunten en voordelen. “Met deze infoavond rond autodelen willen we onze inwoners aanmoedigen om meer duurzame oplossingen te vinden om het gebruik van wagens te verminderen in ons dorp”, aldus schepen van duurzaamheid, Marleen Ral.

Op dinsdag 17 september 2019 volgt een workshop waarin de inwoners leren om zelf hun fiets te herstellen. Tijdens deze infosessie zal vooral aandacht besteed worden aan herstellingen die de veiligheid ten goede komen zoals banden, afstellen van de remmen en de verlichting van je fiets.

De gemeente Steenokkerzeel wil haar inwoners ook stimuleren om mee te stemmen voor de verkiezing van ‘fietsgemeente/fietsstad 2020’. Van 20 september tot 31 oktober 2019 kan er gestemd worden via www.fietsgemeente.be. In juni 2020 worden 3 winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen € 50 000. Die financie¨le steun kan de gemeente goed gebruiken om de fietsinfrastructuur verder te verbeteren. Ongeacht het resultaat, ontvangt de gemeente ook sowieso een rapport van de stemming wat het bestuur meer inzicht geeft in het fietsbeleid. “We hopen dan ook dat vele inwoners de fietsenque^te invullen zodat we met dit rapport verder kunnen werken aan de pijnpunten in het verkeer”, aldus Mombaerts.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio