Ex-vrouw voormalig burgemeester Steenokkerzeel veroordeeld voor diefstal

Steenokkerzeel - Liesbet W., de ex-vrouw van voormalig burgemeester van Steenokkerzeel Karel Servranckx, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en een geldboete van 2.400 euro. De vrouw had kasbons ter waarde van 184.510 euro gestolen van een hulpbehoevende vrouw. Zelf had Liesbet W. altijd betwist dat het om diefstal ging. Volgens haar had de bejaarde vrouw haar de kasbons uit eigen beweging gegeven.

Liesbet W., de ex-vrouw van voormalig burgemeester van Steenokkerzeel Karel Servranckx, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en een geldboete van 2.400 euro. De vrouw had kasbons ter waarde van 184.510 euro gestolen van een hulpbehoevende vrouw. Zelf had Liesbet W. altijd betwist dat het om diefstal ging. Volgens haar had de bejaarde vrouw haar de kasbons uit eigen beweging gegeven.

 

Het slachtoffer Leonie K. (91)., bijgenaamd 'Mie Degger', is al jarenlang een bekend figuur in Steenokkerzeel omdat ze haar hele leven lang rommelmarkten afschuimde en zowat alle de katten uit de gemeente eten gaf. Ondanks haar sjofele levensstijl was de vrouw, die onder voorlopig bewind stond, niet onbemiddeld. Zo bezat ze een hele hoop kasbons. Volgens het parket en de voorlopige bewindvoerder van Leonie K. was Liesbet W. met die kasbons aan de haal gegaan. In 2010 zou W. zich voorgesteld hebben als goede vriendin van Leonie K., waarna ze vanaf 2012 gestaagd de kasbons zou ontvreemd hebben uit de woning van het slachtoffer. Vervolgens maakte ze die te gelde in een bankkantoor in Vilvoorde. Daar zou ze tegen de bediende verklaard hebben dat ze die van haar tante had gekregen. Liesbet W. betwistte die versie. Volgens haar had ze de kasbons van Leonie K. zelf gekregen. De verdediging schermde ook met het testament van de bejaarde vrouw, waarin staat dat W. en oud-burgemeester Servranckx de begunstigden zijn van haar nalatenschap. Die argumenten konden de rechtbank echter niet overtuigen. W. werd schuldig bevonden aan diefstal en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en een geldboete van 2.400 euro. De vrouw kan wel nog in beroep gaan tegen het vonnis. (

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio