958 judoka's vechten voor een medaille

Judo: Fibe De Pauw en Lies Van Vooren scoren

Zelzate - Tijdens het weekend vond er in Herentals een tornooi plaats waarvoor 958 judoka’s zich hadden ingeschreven. Dat verplichte de organisatoren om de wedstrijden gedurende twee dagen op acht tapijten te laten doorgaan. Doordat het grote aantal buitenlandse judoka’s,was het voor de Zelzaatse judoka’s Fibe De Pauw en Lies Van Vooren een buitenkans om aan te tonen waarom ze de ene medaille na de andere binnenrijgen.

Beiden deden er een goede zaak want alle twee behaalden er een medaille. De judoka’s werden vooraf ingedeeld in poules. eindigden ze daarin bij de beste twee dan mochten ze verder vechten in lijn naar de finale toe.

Fibe De Pauw geraakte na twee gewonnen maar uiterst zware wedstrijden uit haar poule als eerst geklasseerde. Daarna versloeg ze haar tegenstandsters in de kwart- en de halve finale en dit telkens met een ipponzege.

Om het goud in de finale te kunnen behalen, diende ze wel een Nederlandse judoka opzij te zetten. Fibe maakte echter een inschattingsfout in haar aanval, en werd gecounterd met een volwaardige handtechniek die Fibe op het zilver deed belanden.

Lies Van Vooren had vooraf nog snel enkele honderd grammen weg te werken alvorens ze in -40 kg mocht meevechten. Daar kwam ze in een poule van vier terecht waarin ze twee van de drie wedstrijden met een ipponresultaat kon winnen.

Het andere gevecht verloor ze tegen een Engelse judoka door een houdgreep. Als tweede uit haar poule diende ze nu in lijn tegen de eerste uit de andere poule te vechten. Deze wedstrijd vond in de halve finale plaats waar ze opnieuw een Engelse judoka tegenkwam. Die stopte Lies met een schouderworp en liet haar vervolgens op het brons eindigen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio