G-Zine fotoverslag

Liefdesverhalen op een midzomernacht in het Citadelpark

Liefdesverhalen op een midzomernacht in het Citadelpark

Frank Degruyter vertelde over Floris, Blancefloer en andere liefdeshistories. Foto: Dominique Dierick

Gent - Het Citadelpark valt dan wel moeilijk te vergelijken met Stonehenge, maar de wat donkere Driegatenbrug in het park heeft toch iets mystieks bij valavond. Onder de majestueuze bomen troffen we er gisteren een honderdtal mensen en één verteller aan, Frank Degruyter.

Druïden met gouden snoeimessen waren er niet te bekennen, daarvoor moet u écht wel naar Stonehenge. Het bleef in het Citadelpark bij vertellingen. Die werden voor de derde keer georganiseerd door Holda, een vereniging van bewoners van de wijk Station Noord, de meesten uit het naburige Holdaal, een straat tussen de Kortrijksesteenweg en de Eedverbondkaai. In de namiddag daagden ruim 220 mensen op voor de familie- en kindereneditie, aldus mede-organisator Els Quatacker.

's Avonds was het de beurt aan meester-verteller Frank Degruyter. Het is niet overdreven om te stellen dat het publiek aan zijn lippen hing voor de actuele versies van Floris en Blancefloer, Romeo en Julia en Paris en Helena van Troje. Niet toevallig gekozen en sterk meeslepende verhalen over liefde en passie, die Frank Degruyter met de nodige humor en taalvaardigheid wist te brengen. Een knipoog naar de actualiteit werd niet uit de weg gegaan.

Holda had voor de aanwezigen wijn en frisdrank laten aanrukken, wat de vertelavond tot een gezellig onderonsje maakte. Het initiatief wordt gesteund door het Gentse project Wijk aan Zet.

Wie Frank Degruyter miste, kan dat nog goedmaken op de Gentse Feesten. U kan dan met hem op stap voor twee wandelvoorstellingen: Verdwalen met verhalen en Des nachts, poëzie en verhalen over de nacht.

Een fotoreportage over de midzomervertellingen vind u hieronder, gewoon op het pijltje klikken. Wie de beelden in groter formaat wil bekijken, kan op deze link terecht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio