Gentse Designmarkt gaat indoor op 6 en 7 maart

Loods 22 twee dagen het Mekka van design

Gent - De eerste Gentse designmarkt, vorig jaar gehouden op de Vrijdagmarkt, kende zo'n succes dat een van de organisatoren, Frederic Rozier in maart uitpakt met een ambitieuze indoormarkt. Die gaat door in Loods 22 in de Gentse voorhaven. Vanzelfsprekend zal Loods 22 volgepropt worden met vintage design spulletjes, maar Rozier zorgt ook voor een paar interessante activiteiten in de marge van het gebeuren.

Frederic Rozier is de zaakvoerder van de Gentse galerie Design7, vlakbij Sint-Jacobs.De eerste designmarkt, die hij samen met Paul Cooreman organiseerde op de Vrijdagmarkt is hem duidelijk bevallen. Rozier wil DesignMarkt op de internationale kaart zetten. Op 6 en 7 maart kan u terecht in Loods 22 voor de indooruitgave. Er wordt ons een internationaal aanbod van designobjecten op meer dan 40 stands beloofd. Ideaal dus voor mensen die hun interieur willen opfrissen met een stuk nostalgie of erfgoed uit de tweede helft van de vorige eeuw. Dat kan misschien de vorm aannemen van een Arne Jacobsen vlinderstoel, over een stukje Mategot draadstaal design tot en met een strakke zwarte Pastoekast uit de jaren '80. Of misschien bent u eerder op zoek naar een mooi '50's diabololampje? Veel kans dat u het vindt op de designmarkt.

Temidden het design wordt in Loods 22 plaats gemaakt voor een aantal eeteilandjes van Cocktail Lovers, Julie's House, Restaurant La Cena en de Honkey-Tonk coffee bar. Daarnaast komt er ook een Expertise Corner: Frederic Rozier zal instaan voor de schatting van door u meegebrachte designvoorwerpen voor Veilinghuizen Bernaerts.

Tenslotte is er nog een Interview Corner. Marnick Smessaert (Dark), Lieven D'Haenens (Design Museum), Fabiaan Van Severen (designer), Frederic Rozier en Nick Top (Top Mouton) nemen plaats op de praatstoel terecht en keuvelen over - hoe kan het anders - design.

Tickets kosten 10 Euro of 7.5 Euro in voorverkoop via FNAC, Vitra-Point en Design7. Elk ticket geeft recht op 2 extra's: gratis toegang tot het Design Museum van Gent en een gratis schatting van vintage objecten.

Later in het voorjaar wordt opnieuw een openlucht designmarkt georganiseerd. Die zal deze keer thematisch werken rond Belgisch design.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio