Eerste prijs wedstrijd Creatief Schrijven Poëzie op de Boekentoren

Gedicht Ann Van Dessel siert boekentoren

© Dominique Dierick

Voor 'Poëzie op de Boekentoren', een wedstrijd ingericht door Creatief Schrijven, werden in eerste instantie tien gedichten weerhouden door juryleden Christophe Vekeman, Daniel Billiet en Sieglinde Vanhaezebrouck. De eer om gedurende een maand de gevel van de boekentoren te sieren, viel uiteindelijk te beurt aan Ann Van Dessel. Haar gedicht 'Mijn Stad' torent sinds gisteren boven Gent.

Dominique Dierick

Elk gedicht werd geacht de argeloze voorbijganger te verleiden met een poëtische tekst. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege mocht op de slotdag van de Week voor Amateurkunsten het winnende gedicht onthullen. Ann Van Dessel (48) uit Wespelaar (bij Haacht) werd laureate omwille van het origineel spel met taal, de verleidelijke toon en zeer goede opbouw van haar gedicht.

Sofie Oerlemans en Dominique Biebau kregen respectievelijk de derde en tweede prijs overhandigd.

Ann Van Dessel volgt vanuit Wespelaar de Gentse actualiteit duidelijk op de voet. In haar gedicht zinspeelt ze op het parkje met de Japanse kerselaars. Tot haar grote vreugde hoorde ze vanmiddag dat het stukje groen behouden blijft. Alhoewel ze het gedicht vanuit het standpunt van de boekentoren schreef, is ze zelf nooit op de belvédère geweest. Maar daar komt nu zeker verandering in.

Onder het winnend gedicht kan u een paar foto's bekijken.

Mijn STAD

in volle lente lig jij aan mijn voeten

ik laat mijn ogen vallen op de deken van daken die jij voor me spreidt

je steegjes vouw ik langzaam open tot je huizen huiveren

daal in jouw diepte neer tot je vlietjes kronkelend hun bruggen krommen

zacht blaas ik door jouw Japanse kerselaren hoog van mijn toren

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio