Mini try-out voor Soldier of Love, maxi try-out tijdens Gentse Feesten

Veerle Malschaert adopteerde La Esterella tijdens Theaterbom Brugse Poort

© Dominique Dierick

© Dominique Dierick

© Dominique Dierick

© Dominique Dierick

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Theaterbom, de jaarlijkse traditie van muziek, cabaret, theater, comedy en kunst lokte ook gisteren weer heel wat mensen uit hun huiskamer weg, richting die van de buren op de Brugse Poort. Wij genoten van het gitaarspel van Nele De Gussem en komische wervelwind Veerle Malschaert.

Dominique Dierick

Nele De Gussem is laatstejaarsstudente aan het Conservatorium van Gent en was gisteren te gast in een rustige huiskamer in het Biezenstuk. Ze speelt klassieke gitaar en bracht voor de Theaterbom een selectie van composities uit de 20ste eeuw. Het is niet altijd evident om dit soort muziek te brengen op een dergelijk festival, maar Nele De Gussum kreeg met haar virtuositeit zelfs de poes in de huiskamer op haar hand. Het beestje luisterde net als de gasten geboeid naar de enorme variaties die Nele uit één instrument kon halen bij La Espiral Eterna van Leo Brouwer. Wij laten u even meegenieten van haar bisnummer, een hommage aan Debussy van Manuel De Falla.

Van het Biezenstuk is het maar een boogscheut naar de Notelaarstraat. Bij kunstenaar Koen Vos wacht Veerle Malschaert (u weet wel, Clara uit Flikken) met een mini try-out van Soldier of Love.

Malschaert mag dan al zwanger zijn en gaat een paar leuke fantasieën over die zwangerschap niet uit de weg, maar het is niet de spil van haar try-out. Waar Wouter Deprez in zijn recent boekje 'Brieven aan mijn zoon' de humor ophangt aan een kapstok van bewondering en verwondering, plant zij een twee maanden oude foetus in potgrond en gooit er wat roze korrel bij.

Malschaert begint haar monoloog overigens in de coulissen, uit het zicht van het publiek. Met HST snelheid, Dendermonds accentje en bol van humor gooit ze ongeveer alle angsten die een mens zichzelf zou kunnen aanpraten, samen met de al evenveel mogelijke gevaren ons dagelijks leventje bedreigend, de zaal in. Een zaal die daardoor al in een deuk ligt, nog voor Malschaert uiteindelijk verschijnt - of niet verschijnt, want de dame verhult zich een tijdje in een geïmproviseerde burka - een kledingstuk waaraan ze een hoogst originele ontstaansgeschiedenis toedicht.

Waarna we tot slot nog even meegenomen worden naar het bejaardentehuis waar La Esterella verblijft. Malschaert wil de zangeres best adopteren, zoals u in onderstaand fragment kan ontdekken.

We zagen een veelbelovend begin van Soldier of Love, een waardige opvolger voor Supermarkt Malschaert. Het uiteindelijke resultaat verwachten we pas begin 2011, maar tijdens de Gentse Feesten kan u alvast gaan kijken naar een reeds meer gestroomlijnde try-out. Veerle Malschaert zit op 17, 18 en 19 juli in de Centrale, samen met David Galle, Jeroen Leenders en Steven Mahieu. Tickets kan u bestellen bij Uitbureau.

Ook morgen kan u op de Brugse Poort nog terecht voor de Theaterbom. Zondagnamiddag wordt dit alles feestelijk afgesloten met een grote optocht , Terug Tocht, die door de straten van de wijk zal trekken. Meer informatie is te vinden op deze website.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio