Historische stoomtrein en 39e editie Kunstmarkt voor kermis Drongen

© Dominique Dierick

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis kan u in Drongen op 19 juni opnieuw naar de Kunst-, Ambachten- en Folkloremarkt. Dit jaar rijdt er bovendien een stoomtrein uit van Drongen naar Aalter.

Dominique Dierick

Op zondag 19 juni stellen tientallen beeldende kunstenaars, kunstambachtslui en beoefenaars van oude ambachten in de straten rond het Drongenplein hun werk voor aan het publiek. Verspreid over het parcours is er een gevarieerd animatieprogramma met volksdans, muzikale optredens en wandelfanfares.

Opmerkelijke is dat dit jaar de historische stoomtrein 29.013 een rit maakt van Drongen naar Aalter. Wie zin heeft in een nostalgische trip met een glas bubbels kan vooraf inschrijven aan een tarief van 7,5 of 25 euro, alnaargelang het gekozen arrangement. De trein vertrekt om 10 u 22 en om 13 u 20 aan het oude spoorwegstation van Drongen. Meer info over het evenement is terug te vinden op de website www.stoomtreindrongen.be of telefonisch via 0496/379350.

Het startschot van de Drongense kermis en kunstmarkt wordt al gegeven op vrijdag 17 juni om 19 u met de opening van twee tentoonstellingen in de Oude Abdij. In ‘Kermisaffiches’ toont de heemkundige kring Dronghine een verzameling oude kermisaffiches van 1860 tot heden. Daarnaast exposeert de toneelvereniging De Leiezonen memorabilia van haar 50 jarig bestaan. Iin het dienstencentrum een gelegenheidstentoonstelling met werk van de Drongense keramiste Christiane Dewettinck.

Ook op zaterdag is er in de centrumstraten de traditionele sjachermarkt. In de feesttent op het Drongenplein zorgt de dekenij Verenigd Drongen vier dagen lang voor een gevarieerd animatieprogramma. Maandag is er een showavond voor senioren met een optreden van Paul Severs.

Het volledig programma van de Drongense kermis en de kunstmarkt kunt u nalezen op www.cultuurdrongen.be