Stevige rock, chanson en Gainsbourg met een sexy sausje

FOTO/VIDEO: Saint-Marteau walst over Sint-Jacobs

FOTO/VIDEO: Saint-Marteau walst over Sint-Jacobs

Foto: Dominique Dierick

Gent - Ambiance troef op Sint-Jacobs gisterenavond. Saint-Marteau kwam, zag en overwon het plein met zijn mix van stevige rock, chanson en enkele covers van Serge Gainsbourg.

Saint-Marteau, geboren Gentenaar, heeft zich door de jaren een Frans repertoire aangemeten. Hij liet zich gisteren omringen door de muzikanten waarmee hij op dit ogenblik toert met zijn Gainsbourg programma "Saint-Marteau se fait Gainsbourg". Daaronder Isolde Lasoen op drums (we houden ondertussen echt niet meer bij in hoeveel bands Lasoen drumt), en als mooie tweede stem in ondermeer het nummer Gigolo.

Saint-Marteau kan rekenen op een schare trouwe fans. Die verzamelden zich al vroeg voor het podium en in de VIP tent. Zelfs onze bloedeigen videomadam M10VDK schuift zenuwachtig op haar stoel bij elk optreden van Saint-Marteau.Terecht. Saint-Marteau is klasse. Dan hebben we het daarbij niet eens over zijn voor de dames aantrekkelijk figuur, noch over de semi-strip act die steevast ergens in het programma zit. Muzikaal staat hij er: meeslepend, perfecte mix van nummers, inspelend op zijn publiek en met een paar erg geslaagde covers van Gainsbourg, bekend en onbekend, als toemaatje. Natuurlijk kregen we ook de Saint-Marteau klassiekers 'Au Boulot' en 'Croque Monsieur, Croque Madame' opgediend, luid meegezongen door het publiek.

Saint-Marteau, we zijn al jaren overtuigd van 's mans waarde, en hij bevestigde gisteren probleemloos. Alvast zitjes boeken voor zijn Gainsbourg programma.

Bekijk hieronder de foto's van Sint-Jacobs en de videoclip van Au Boulot.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio