Twee koks willen met I am you pop-up restaurant veganisme bij een breder publiek brengen

FOTO/VIDEO: Op restaurant in een lingeriewinkel

Koks Bart Poelvoorde en Kevin Storms willen met hun concept van pop-uprestaurant ‘I am you’ veganisme uit de hoek van het geitenwollensokkengedoe halen. Ze doen dat door hun creativiteit te tonen op niet-evidente locaties, zoals de lingeriewinkel ‘La fille d’O’ van Murielle Scherre.

  Net geen twintig geïnteresseerden konden afgelopen weekend het concept van Kevin Storms, de eigenaar van vegetarisch restaurant Avalon, en zijn kok Bart Poelvoorde die met Soiree Congee ook een eigen cateringbedrijfje heeft, uittesten: een veganistisch menu van niet minder dan acht gangen, in de lingeriewinkel La Fille D’O van Murielle Scherre in de Burgstraat.

‘Er wordt nogal makkelijk stiefmoederlijk gedaan over de veganistische en raw food keuken. Dat het smakeloos, niet lekker zou zijn. Met I am you, willen we het tegendeel bewijzen. We trekken bewust weg uit ons eigen restaurant en presenteren onze creativiteit op zogenaamde hippe locaties. Tijdelijk, eenmalig zelfs. Morgen is het hier bij Murielle opnieuw gewoon lingeriewinkel en merk je niet dat wij hier langskwamen’, zegt Bart Poelvoorde. 
Faux gras
Een van de acht gangen van het menu luistert naar de naam Faux gras met jus van porto en bramen, polentaballetjes en courgettetagliatelle. ‘Faux gras, zou dat dan plantenlever zijn’, grapt een proever. Storms kan erom lachen. ‘Het is gemaakt op basis van tofu, die twee tot drie dagen onder druk gemarineerd is. Daardoor krijg je dezelfde textuur als foie gras. Doordat we in de veganistische keuken niet alleen vlees, maar ook kaas, melk en boter weren, is het telkens een uitdaging om creatief te zijn. De uitdaging is veel groter dan in de zogenaamd gewone keuken.’
Tussen de Faux gras en de Crème brulée van cashew en lavendel & brownie met gekarameliseerde pecan snuffelen twee dames geïnteresseerd in de lingerierekken van La Fille d’O. ‘We kwamen voor de culinaire uitdaging, maar waren ook geïnteresseerd in de zaak van Murielle Scherre. We hadden er wel al vaker van gehoord, maar haar werk kenden we niet echt. Kopen hebben we vanavond niet gedaan en dat was ook niet echt de bedoeling, maar we zagen wel wat we wilden, en komen zeker terug’, klinkt het.
‘We willen dit minstens vier keer per jaar doen’, vertellen Bart en Kevin, ‘telkens op een andere, niet meteen voor de hand liggende locatie. In principe zoeken we zelf een locatie die voor ons een uitdaging is.’
Info op de site van I am you
 

 

Video door M10VDK

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio