Kleinschalige reeks picknicks in Gentse wijken ging van start op Sint-Baafssite

Boer'nBrood wil keten tussen landbouwer en consument verkleinen

Boer'nBrood is een kleinschalig project van Fou de Coudre, een sociaal-artistiek laboratorium, en wil via leuke initiatieven de keten tussen producent en consument van landbouwproducten verkleinen. Lokale producten zijn immers een stuk minder ecologisch belastend. Vorig jaar konden zo'n 600 mensen kennismaken met de picknicks van Boer'nBrood op de site van DOK. Dit jaar gaat men de boer op, in de Gentse wijken.

Dit weekend is het de beurt aan de Sint-Baafsweide. In een circustent kunnen mensen uit de buurt genieten van een picknick met lokale, biologische producten. De producenten daarvan worden door Fou de Coudre geselecteerd volgens een aantal criteria. Ecologisch productie, kleinschalligheid maar vooral de afstand van Gent zijn daarbij doorslaggevend. Veel van wat er op de picknick te eten valt, werd in de omstreken van Gent geteeld. Zo komt de honing van een Gentse imker, vlees en zuivel uit Lovendegem en groenten van verschillende bioboeren uit de regio.

In de marge van de picknick worden naast culturele randanimatie ook workshops stadstuinieren voorzien. Boer Tom Weyn toonde vanmiddag aan iedere geïnteresseerde hoe je met beperkte en creatieve middelen sla, worteltjes en zelfs aardappelen kan telen op je terras. Met wat houten paletten maak je bijvoorbeeld een vertikaal opgesteld slaveldje. 'Boer Tom' is opvoeder van beroep, maar koos voor een andere loopbaan, ging landbouw studeren in Engeland en werkt nu kleinschalig met de mensen van de Rabotwijk om thuis- en mobiel tuinieren te promoten.

Boer'nBrood is ook morgen te bezoeken. Voor de picknick zijn de plaatsen uitverkocht (al bestaat de kans dat je na 13u toch nog kan aanschuiven voor de restjes), maar om 15 uur kan je er nog terecht voor de workshop tuinieren. Kan je er niet bij zijn? Niet getreurd: na de Sint-Baafsweide worden nog meer dan twintig andere locaties in Gent aangedaan, en tijdens de Gentse Feesten kan je terecht op DOK, waar Boer'nBrood dan zijn tenten opslaat. Meer informatie op de website van Boer'nBrood. Daar kan je ook lezen hoe te reserveren voor een volgende picknick in je buurt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio