Meteen ook voorstelling boekje 'Neuzen in Sint-Amandsberg'

'Fantastische' foto's in Oud Gemeentehuis Sint-Amandsberg

Gisteren werd in het Oud Gemeentehuis van Sint-Amandsberg een mini-fototentoonstelling met reuzenwerk van Studio Edelweiss geopend. Tegelijkertijd werd ook het boekje 'Neuzen in Sint-Amandsberg' op de wereld losgelaten. Met deze twee initiatieven wil de plaatselijke afdeling van de sociaal-culturele organisatie Curieus haar steentje bijdragen aan de Negenmeimarkt.

De tentoonstelling bestaat uit een aantal grootformaat portretfoto's en een doorlopende projectie van beelden, genomen door het fotografenduo Mich Van Den Berghe en Jan Matthys.

Studio Edelweiss gaat een technische uitdaging niet uit de weg bij het 'maken' van een foto. De in scène gezette portretten zijn niet alleen fantastisch om naar te kijken, ze getuigen ook van een levendige fantasie. De fotografen spelen met licht en compositie zoals je het zelden te zien krijgt: de werken zijn gewoon af. Sommige portretten zijn ronduit hilarisch in beeld gezet, andere met een fijnzinnige, dadaïstische humor. Kortom, een niet te missen tentoonstelling, nog te bezoeken vandaag zaterdag van 10u to 13u en van 15u30 tot 20u. Morgen zondag kan u er terecht van 10u tot 13u en van 15u30 tot 18u.

Tijdens de vernissage werd één van de foto's geveild voor het goede doel. Sven Taeldeman en Ward Stulens fietsen mee in de 1000km van Kom op tegen Kanker en kregen via de opbrengst alvast een stuk sponsoring. 'Als je er lang genoeg naar kijkt, kan je er heel de kosmos in doorgronden,' probeerden de fotografen de prijs van het werk op te drijven, 'minstens 2000 euro waard'. Curieus voorzitter Jan Roegiers was veilingmeester van dienst en klopte uiteindelijk af op 310 euro. De foto mag binnenkort verhuizen naar een muur in het bureau van Claudine De Vos.

Neuzen in Sint-Amandsberg

Onder die titel bracht Curieus een eerste Gents boekwerkje uit in de reeks 'Neuzen in ...'.  In de mini-boekjes worden door bewoners de verborgen schatten van een gemeente blootgelegd. In Sint-Amandsberg zijn dat de koeien die midden in het Groot Begijnhof grazen,  de Gentse Waterzooi met asperges op Sint-Amandsbergse wijze, Café Colombo, of de Sint-Amandsbazaar. Ook inwoners komen aan het woord: Arlette van De Roos, Robert Heyzak de ancien van de Confituurwijk en Halit Urpali, de eerste Turkse slager op de Dendermondsesteenweg. Neuzen in Sint-Amandsberg is de tiende Oost-Vlaamse uitgave in de reeks.

Het boekje is verkrijgbaar in de bib, het buurtcentrum, tijdens buurt- en straatfeesten of bij de lokale horeca-zaken. De primeur is echter dit weekend voor de fototentoonstelling in het Oud Gemeentehuis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio