FOTO: Nieuw Gent en Steenakker vieren buurtfeest met rommelmarkt en wereldbrunch

Het heerlijke weertje lokte veel mensen buiten voor het buurtfeest van Nieuw Gent. Het was er deze namiddag fijn vertoeven in een gemoedelijke sfeer. Voor de catering zorgden vrijwilligers die niet alleen stoverij (halal zonder, niet halal met bier), maar ook een buffet met lekkere, zuiderse tapas opdienden.

Voor de kinderen werd er een pop-up boerderij neergepoot, en er konden ook ritjes worden gemaakt in een combi van de Gentse Politie - inclusief sirenegebruik. Vanavond kan u op Nieuw Gent nog terecht voor een portie stevige blues, covermuziek en een DJ set. Wie al een buurtfeest in Nieuw Gent heeft meegemaakt, weet dat de avond garant staat voor dans en amusement.

Ook morgen feesten ze nog in Nieuw Gent met een ontbijtbuffet door bewonersgroep Vlijtige Liesjes en een intercultureel feest met Afrikaanse specialiteiten. Die organisatie is in handen van de nieuwe vzw Kafo en het Afrikaans Platform.

Met het buurtfeest werd ook afscheid genomen van de twee vaste buurtwerkers. Die zoeken andere horizonten op, en droegen de wijk over aan hun opvolgers. Een wijk, soms met problemen, maar met evenveel kansen zoals iedereen vanmiddag kon vaststellen.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio