FOTO/VIDEO: Geen nieuw 100 meter wereldrecord voor Gentse TRACK lopers

Usain Bolt mag gerust slapen, de lopers op de TRACK 100 meter piste aan het Gentse gerechtsgebouw zijn er vanmiddag niet in geslaagd om het wereldrecord te breken. Wat uiteraard niet mag verwonderen. Traagste, maar zeker meest originele deelnemer was de zich wat houterig voortbewegende Hamermans. Bij zijn beste poging deed het uit vijf hamers bestaande figuurtje net geen 2 minuten over de honderd meter.

De snelste prestatie kwam dan weer van de man achter 'Hamermans', Erik Bassier, die - op blote voeten - de ijzersterke prestatie van 14.9 seconden neerzette. Bassier, actief poppenspeler en bezig met figurentheater, creëerde Hamermans tijdens de verbouwingen aan zijn huis. Ondertussen leidt het figuurtje een eigen leven en zit het zelfs op Facebook.

Schepen en waarnemend burgemeester Catharina Segers perste er ook een sprintje uit, op hakken, met officiële sjerp en hondje aan de leiband.

De 'wedstrijd' werd georganiseerd door het kunstenevenement TRACK naar aanleiding van de 100 meter die dit weekend op de Olympische Spelen in Londen wordt gelopen. Als piste werd het kunstwerk ‘Le défi’ van Pascale Marthine Tayou gebruikt. De 100 meter baan verwijst naar het wereldrecord van Bolt, 9.58 seconden.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio