Gentse vereniging Metawonen krijgt Vrijwilligerstrofee

Gentse vereniging Metawonen krijgt Vrijwilligerstrofee

Foto: if

Gent - Zopas heeft de provincie Oost-Vlaanderen voor het eerst een Vrijwilligerstrofee uitgereikt aan een organisatie die op een lovenswaardige manier met vrijwilligers omgaat. De vzw Metawonen uit Gent gaat met de eer lopen.

Met het initiatief wil de provincie het vrijwilligerswerk respecteren en waarderen en het werven van vrijwilligers promoten. Vzw Metawonen overtuigde de jury door de sterke omkadering die de organisatie biedt aan haar vrijwilligers zowel op het vlak van vorming, coaching en intervisie.

Metawonen vertelt ook een positief verhaal over mensen met een psychische kwetsbaarheid. De vrijwillige buddy's bij de vereniging willen via het opbouwen van een vriendschappelijk contact het sociale isolement van mensen met psychische moeilijkheden doorbreken.

Met de vrijwilligerswerking van Graffiti Jeugddienst is ook de eervolle vermelding gereserveerd voor een Gentse vereniging. De organisatie werkt rond alternatieve communicatievormen als graffiti, theater, muziek en nieuwe media.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio