Dief probeerde elektronische beveiliging op kledij te verwijderen

Winkelcentrum ontruimd na brandstichting met sigaret

Een nog onbekende dief heeft maandag in kledingzaken H&M en C&A in Oostende brand gesticht. De dader wou met een sigaret de elektronische beveiliging op een kledingstuk verwijderen, maar veroorzaakte hierdoor een brand. Het winkelcentrum waar H&M gevestigd is werd volledig ontruimd.

Het waren klanten en personeelsleden van beide kledingzaken die maandagmiddag kort na elkaar een hevige brandgeur opmerkten. Telkens bleek het om brandstichting te gaan, waarbij de dader met een sigaret de elektronische beveiliging op een kledingstuk wou verwijderen. De lokale politie en de brandweer waren snel ter plaatse. Het winkelcentrum waar H&M gevestigd is werd uit voorzorg volledig ontruimd.

De winkel zelf liep aanzienlijke schade op en blijft zeker de ganse dag dicht. Door de hevige rook waren er twee sprinklers in het plafond afgegaan, waardoor er heel wat waterschade is. In C&A waren de gevolgen minder groot. Enkel de hoek waar de brandstichting plaatsvond werd afgezet. De politie is onder andere met behulp van de bewakingscamera's een onderzoek gestart naar de mogelijke dader. Andere winkelketens werden op de hoogte gebracht van de feiten. 

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees