Tweedaags dancefestival brengt Ibiza-feeling naar Oostende

Ostend Beach verwacht 15.000 feestvierders

Foto: (c) Dominique Jauquet

Oostende - Ostend Beach, het grootste dancefestival aan de Belgische kust, verwacht dit weekend 15.000 bezoekers op het Klein Strand. 75 (inter-)nationale dj's, acht podia, én de zon brengen zaterdag en zondag een stukje Ibiza naar Oostende.

De ticketverkoop voor de zesde editie van Ostend Beach loopt als een trein. De vip-tickets voor zaterdag en zondag zijn zo goed als uitverkocht. Voor zaterdag zijn de gewone tickets eveneens bijna allemaal de deur uit.

'De eerste festivaldag zal uitverkocht zijn. We verwachten zaterdag 10.000 feestvierders. Er zullen nog enkele tickets aan de deur verkocht worden, maar we raden iedereen aan om er dan rap bij te zijn. Ook de verkoop voor zondag en de combi-tickets lopen bijzonder goed', zeggen organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.

In totaal 75 nationale en internationale dj's spelen zaterdag en zondag op acht podia. Namen op de affiche zijn onder andere: Yves V, Dimaro, Lester Williams, Alvar & Millas, Marco Bailey, Green Velvet, Rebekkah, Pete Howl, DJ Sneak, Dave Lambert, Nick Curly, Matador Live, Paco Osuna, Amine Edge & Dance, Yves V, Jaydee, Guti, Marc Houle en Yellow Claw.

Maar ook op het terrein zijn er tal verrassingen. 'Jurgen Nobels, de beste bartender van het land, maakt een speciale cocktail op basis van hierbas uit Ibiza, er is een gin- en cocktailbar en verschillende foodstands, en we organiseren een 'treasure hunt'. We zullen ballen met leuke prijzen in verstoppen onder het zand. Zo kan je onder andere partyflights naar Ibiza winnen. Zelfs aan de toiletten hebben we dit jaar een extra dj geplaatst. René Opsedee zal er in baywatch-stijl aangepaste plaatjes draaien', aldus Mortelmans en Beirens.

Ostend Beach pakt ook dit jaar uit met het 'Quality Nights Label'. 'We zijn best trots op deze erkenning, die wereldwijd clubs en festivals overkoepelt. Zo is er straks onder andere gratis drinkwater, gratis oordopjes, informatie over gezondheid, en gratis condooms. Naast deze basisservices voorzien we ook een chill out-zone en lockers', zeggen Beirens en Mortelmans.

Met partyflights naar Ibiza, de cocktail op basis van hierbas, en met de Ibiza-dome is het Spaans eiland dit jaar opmerkelijk aanwezig op Ostend Beach. 'Ibiza is uniek in de dancewereld. Wij willen de Ibiza-feeling twee dagen naar Oostende brengen. Goeie muziek, een ingekleed strand, en de zon: alle ingrediënten zijn alvast aanwezig', besluiten Jan Mortelmans en Kevin Beirens.

Info en tickets: www.ostendbeach.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio