FOTO/VIDEO. Gekantelde vrachtwagen met 24 ton glas pas na twee dagen getakeld

Langs de autosnelweg E40/A18 in Middelkerke is dinsdag een gekantelde vrachtwagen met 24 ton glas getakeld. Het ongeval vond zondagavond al plaats, maar door de duizenden glasscherven in en rond de vrachtwagen namen de takelwerken uiteindelijk twee dagen in beslag.

De bestuurder van het Italiaanse transportbedrijf was zondagavond rond 18.30uur in slaap gevallen achter het stuur. De vrachtwagen belandde op zijn zijde in de gracht naast de autosnelweg. De bestuurder raakte slechts lichtgewond, maar had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs zes uur inleveren. De man zou intussen al ontslagen zijn bij de transportfirma.

De takeldienst kwam zondagavond nog ter plaatse, en werkte ook maandag de ganse dag door. Maar het duurde uiteindelijk tot dinsdagavond alvorens de trekker en de oplegger uit de gracht werden getakeld. Dat gebeurde op vraag van het transportbedrijf apart, omdat ze de verhakkelde oplegger met een intussen aangevoerde nieuwe trekker zelf naar een vestiging in Charleroi wilden brengen. Tot verwondering van de omstaanders die de takelwerken volgden. "Deze oplegger nog rijvaardig krijgen? Straf!", klonk het.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van woensdag 4 november. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees