Oostende zet komend weekend (half oktober!) redders in

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - De stad Oostende zet dit weekend door de mooie weersvoorspellingen redders in. Dat is – halverwege de maand oktober - heel uitzonderlijk.

Veel zon, en temperaturen rond de 21 graden: het belooft een prachtig nazomerweekend te worden aan de kust. De stad Oostende speelt daarop in, en zet zowaar redders in. Dit weekend zal er één post, ter hoogte van de Kemmelbergstraat, bemand worden door acht strandredders.

“Naar mijn weten werden nooit eerder redders ingezet halverwege de maand oktober. Het was al uitzonderlijk dat we recent op 1 oktober nog redders inzetten”, zegt hoofdredder Jonathan Devos.

Op vraag van burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) en bevoegd schepen Nancy Bourgoignie (SP.A) werd het reddersmateriaal en de vuilnisbakken, die al waren binnen gestald, opnieuw buiten gezet. “Dat ging vrij vlot. Ook het vinden van redders zorgde niet voor problemen”, zegt Devos.

In de maand september waren er in Oostende elk weekend drie bemande strandposten. Op mooie weekdagen kon de Oostendse strandreddingsdienst beroep doen op een reservesysteem om redders op te roepen. Die organisatie werpt zijn vruchten  af. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio