Muur breekt af bij leggen betonplaat, aannemer belandt op dak van aanpalende woning

Bouwvakker zwaargewond na arbeidsongeval op zesde verdieping

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Een arbeider is woensdagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op een bouwwerf in de Nieuwpoortsesteenweg. Bij het plaatsen van een vloerplaat brak een onderliggende muur af, waardoor de man zwaar ten val kwam en op het dak van een aanpalende woning terechtkwam.
v=3'; document.body.appendChild(script); })();

Het arbeidsongeval gebeurde omstreeks 14 uur op de zesde verdieping van een appartement in aanbouw. Aannemers legden er een vloerplaat, toen het plots fout liep. “De onderliggende muren schoven naar buiten, en alles viel als een kaartenhuisje ineen. De muur brak af, de betonplaat kwam op het dak van een aanpalende woning terecht”, duidt brandweerluitenant Francis Vermote.

Eén arbeider werd meegesleurd en viel naar beneden. De man had geluk bij een ongeluk, want hij kwam terecht op het plat dak van de aanpalende woning. Omstaanders hadden een luide knal gehoord en hoorden luidkeels geroep. De hulpdiensten werden meteen verwittigd en waren snel ter plaatse. De lokale politie sloot de omgeving van het appartementsgebouw af. Brandweermannen en het medische urgentieteam gingen naar de zesde verdieping op zoek naar het slachtoffer.

Omdat het om een redding op grote hoogte ging, werd ook het Red-team van de brandweerposten Oostende, Brugge, en Knokke opgeroepen. De arbeider werd uiteindelijk via de brandladder geëvacueerd. De man was bij bewustzijn, maar werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket van Brugge stuurt een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

“In afwachting dat de plaats opnieuw wordt vrijgegeven, hebben we de betonplaat vastgelegd, zodat er geen verdere ongelukken zouden gebeuren. De muur zal door de aannemer verder afgebroken moeten worden”, zegt luitenant Vermote.

De schade aan het dak van de aanpalende woning, waar vier appartementen zijn ondergebracht, is groot. Omdat er niemand open deed in het gebouw, brak de brandweer de deur open om zeker te zijn dat er geen gewonden waren op de zolderverdieping.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio