Ostend Beach verwent 15.000 feestvierders

Foto: © Ostend Beach

Oostende - De negende editie van Ostend Beach was opnieuw een schot in de roos. In totaal zakten 15.000 feestvierders af naar het Klein Strand.

Het tweedaagse dancefestival bracht meer dan 70 dj’s op vier podia. Headliners waren Claptone op zaterdag, en Camelphat, Felix Da Housecat, en Green Velvet op zondag. Naast internationale dj’s was er dit jaar ook een internationale topper uit de culinaire wereld te gast. De Braziliaan Gustavo Bottino bracht zijn barbecueconcept Churrascada, opgestart in Sao Paulo, voor het eerst naar Europa.

Ook het weer was afgelopen weekend een absolute meevaller. Tropische temperaturen en tot tweemaal toe een ondergaande zon maakten het dancefeest compleet.

Ostend Beach werd vorig jaar door Pulseradio naar voren geschoven als beste beachfestival ter wereld en liet daarmee grote festivals uit Kroatië, Cornwall en Sint-Maarten achter zich.

Het event staat jaarlijks ook bekend als afvalarm festival. Vorig jaar werd het strand in amper 2,5 dagen kraaknet achtergelaten. De afbraak is intussen al volop bezig.

Volgend jaar viert Ostend Beach haar tiende verjaardag. “Dan voorzien we iets special”, besluiten organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio