Wijken zonder water, 15 bomen gekapt om lek te herstellen

Oostende - Verschillende wijken in Oostende zaten donderdagmorgen zonder water. Oorzaak was een ondergrondse waterlek in de Zandvoordestraat. Om tot bij het lek te geraken moesten vijftien hoge bomen gekapt worden.

De Watergroep kreeg donderdagmorgen rond 5uur verschillende meldingen van Oostendenaars die geen water hadden thuis. Het ging vooral om bewoners van de wijken Stene en Zandvoorde, maar ook in Gistel en Leffinge kwamen er oproepen binnen over verminderde waterdruk.

Aanvankelijk was het niet duidelijk waar het waterlek was ontstaan. Pas toen de politie meldde dat een deel van het terrein aan de schietstand in de Klokhofstraat onder water stond kon het lek gelokaliseerd worden. In de berm en tussen de bomen langs de Zandvoordestraat spoot er water uit de grond.

De stad Oostende moest een vijftiental hoge bomen kappen om tot bij het lek te geraken. De politie kwam ter plaatse om het verkeer op de Zandvoordestraat te regelen om de veiligheid tijdens het kappen te verzekeren. Pas toen de bomen tegen de vlakte waren kon De Watergroep een put graven om het lek te lokaliseren en te herstellen.

De meeste wijkbewoners hadden rond de middag al opnieuw water, met verminderde druk. Enkel sommige bedrijven en bewoners van de Zandvoordestraat zitten momenteel nog zonder water. “Maar zij kregen noodwater aangeboden”, klinkt het bij De Watergroep, die momenteel het lek aan het herstellen is. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio