Brandweer redt koppel uit zinkende BMW

Brandweer redt koppel uit zinkende BMW

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Duikers van de Oostendse brandweer hebben donderdagavond een koppel bevrijd uit een zinkende auto. De bestuurder van de wagen was door een onoplettendheid naast de Koebrug in de Zandvoordestraat recht in de Gouwelozekreek gereden.

Het ongeval gebeurde rond 23.30uur. Naar verluidt was er een discussie ontstaan tussen het koppel, en week de BMW plots van de baan af. De wagen kwam rechts van de Koebrug op de Gouwelozedijk terecht, en belandde vervolgens enkele meters lager in de beek.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse: de politie met verschillende combi’s, ziekenwagens, en de brandweer met een ladderwagen en een duikersploeg. Toen de brandweermannen in het water gingen zat het koppel nog steeds in hun zinkende wagen.

“Onze duikers hebben de man en de vrouw uit de auto bevrijd en tot op het droge begeleid”, zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken.  

Het koppel was onder de indruk van de feiten en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie waren er geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. De bestuurder van de wagen blies safe. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio