Musical gaat laatste weekend in

17.500 bezoekers voor Flashdance

17.500 bezoekers voor Flashdance

Foto: Kursaal Oostende

Oostende - Flashdance gaat het laatste weekend. De musical zal zo’n 17.500 bezoekers naar het Kursaal gelokt hebben, ondanks het prachtige weer. “Het is geen sinecure om de mensen te overtuigen om naar een show te kijken terwijl het nog ‘terrasjesweer’ is. We hebben onze communicatie de laatste weken aangepast en onze airco uitgespeeld,” zegt directeur Peter Craeymeersch.

Tijdens het laatste weekend is er nog een avondshow om 20 uur op zaterdag. Er zijn ook nog twee middagshows op zaterdag om 15 uur en zondag om 14 uur. Na de laatste showvertrekt de cast meteen richting Sheffield om de tour in het Verenigd Koninkrijk te hervatten.

Ann Van den Broeck is de enige Belgische actrice in de cast. Zij werd op vraag van Kursaal Oostende toegevoegd aan het geheel zodat het voornamelijk Vlaamse publiek wat meer voeling kreeg met de acteurs en actrices. Ann oogste niet toevallig tijdens elke show het grootste applaus. Van den Broeck gaat van 19 september tot 7 oktober nog mee naar Zwitserland. Eerder mocht ze al mee naar Zuid- Korea, waar de musical drie internationale awards won.

“In totaal waren er 17.500 bezoekers verspreid over 15 shows. Met ons personeel en de Engelstalige cast en crew zijn er per show telkens 60 mensen aan het werk. Heel wat bezoekers komen uit het binnenland en blijven ook overnachten, iets eten of bezoeken nog andere evenementen in Oostende. De economische impact op de stad is, samen met de expo 3D World, aanzienlijk”, zegt voorzitter Johan Vande Lanotte.

De nieuwe show voor de zomer van 2019 wordt midden november bekend gemaakt. Het Kursaal brengt eerst van 26 tot 31 oktober 2018 een ander internationaal spektakel: Cirque Berserk. In totaal zullen er elf opvoeringen gebracht worden. Daarbij zijn ook middagshows voor gezinnen met kinderen. Cirque Berserk is echt circus gemaakt voor het theater en exclusief voor België te zien in het Kursaal.

Info en tickets: www.kursaaloostende.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio