Mensen met beperking uit de bol op dancefestival Bootsea

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - In de Wellington Hippodroom in Oostende vindt vandaag de tweede editie van ‘Bootsea’ plaats, een dancefestival voor personen met een (verstandelijke) beperking. Op de affiche staan onder andere Regi, Pat Krimson, en Dimaro. Guga Baúl is presentator van het festival.

‘Bootsea – just dance for specials’ is het eerste volwaardige festival voor mensen met een beperking. Alles is aanwezig in de hippodroom van een echt festival: twee podia (indoor en outdoor), eetkramen, bars, een chillzone, en zelfs een salon om je haar en nagels te doen. Op de affiche staan Regi, Pat Krimson, Dimaro, 5napback, Yolotanker, en Sir Jacobs. 

Toegankelijkheid staat centraal. Jetons worden geduid met pictogrammen, zodat de gasten een drankje kunnen bestellen zonder hun begeleiders. Bootsea is een organisatie van Duinhelm, een centrum voor de begeleiding van personen met een voornamelijk mentale beperking in de regio Middenkust.

“We willen deze mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Net zoals vorig jaar is iedereen zich duidelijk aan het amuseren”, zegt Saskia Verelst, directrice van Duinhelm. Het Bootsea festival verwelkomt vandaag zo’n 1.000 bezoekers. 

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 14 september. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio