Wagen brandt uit na ongeval met vluchtmisdrijf

Wagen brandt uit na ongeval met vluchtmisdrijf

Foto: if

Oostende / Bredene - In de Zwaenepoelstraat in Bredene is zondagmorgen een auto uitgebrand. Het voertuig was even daarvoor betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende.

De politie van Bredene/De Haan en de brandweer van hulpverleningszone 1 werden zondagmorgen rond 6uur opgeroepen voor een brandend voertuig in de Bredense wijk Sas Slijkens. Het voertuig was even daarvoor betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade in Oostende.

De bestuurder pleegde daarbij vluchmisdrijf, en parkeerde wat later het voertuig in de Henri Zwaenepoelstraat. “Wellicht is de brand ontstaan doordat er iets beginnen smeulen is ten gevolge van het ongeval”, duidt politiecommissaris Dennis Goes.

Toen de politie ter plaatse kwam reikten de vlammen metershoog tot aan het appartement op de eerste verdieping. Het voertuig brandde volledig uit. Ook het appartementsgebouw liep schade op. “Verschillende ramen van het gebouw zijn gebarsten door de hitte en de gevel is zwartgeblakerd. Twee volwassenen en drie kinderen werden uit voorzorg geëvacueerd”, aldus nog commissaris Goes.

De 39-jarige bestuurster van de wagen was onder invloed van alcohol. Ze legde een positieve ademtest af, en zal zich op latere datum voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio