Peter Van De Veire steelt de show op dancefestival voor mensen met een beperking

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - De Ostend Sea P’lace aan de Wellington hippodroom in Oostende was donderdag op het decor voor het Bootsea Festival. Meer dan 1.300 mensen met een (verstandelijke) beperking gingen uit de bol op de beats van onder andere Peter Van de Veire en Regi.

Bootsea Festival  is een organisatie van vzw Duinhelm en vzw Briek en is aan zijn derde editie toe. Het concept is ongewijzigd: een écht festival met twee podia – een overdekte dancehall en een outdoor stage -, een chillzone, cocktailbar, eetkraampjes, en randanimiatie, voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Aan de details merk je dat het festival zich richt tot een bijzondere doelgroep. Zo worden jetons geduid met pictogrammen, zodat de gasten een drankje kunnen bestellen zonder hun begeleiders.

LEES OOK. Peter Van De Veire haalt zijn mooiste outfit uit de kast tijdens Bootsea Festival

Op de affiche stonden Sir Jacobs, 5napback, Peter Van De Veire, Oscar Santos, David Latour, en Regi. Oostendenaar Guga Baùl was voor het tweede jaar op rij presentator van dienst. “Het is fantastisch om te zien hoe deze gasten allemaal uit de bol gaan”, zegt Guga. Hij mocht onder andere Peter Van De Veire op het podium aankondigen. De MNM-presentator had voor de gelegenheid een gouden paillettenkleedje aangetrokken en ging helemaal op in de sfeer. “Wat een heerlijk publiek”, klonk het. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio