Mercedes knalt tegen brugpijler, vier zwaargewonden

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Op de E40/A10 in Zandvoorde gebeurde vrijdagmorgen een zwaar verkeersongeval. Een Mercedes knalde er op een brugpijler. De vier inzittenden raakten zwaargewond.

Het ongeval gebeurde iets na 7 uur. De Mercedes reed in de richting van Oostende, toen het plots ter hoogte van de afrit in Zandvoorde fout liep. De wagen geraakte om nog onduidelijke reden van de weg, reed het verkeersbord dat de afrit aanduidt omver, en knalde tegen de brugpijler. De ravage was enorm.

“Toen we aankwamen stond het voertuig verticaal tegen de brug. De klap moet immens geweest zijn”, zegt een getuige, die er kort na het ongeval passeerde. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. De vier inzittenden zaten gekneld en moesten bevrijd worden door de brandweer. Ze werden allen zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen verkeren in levensgevaar.

De federale wegpolitie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen van het ongeval. Eén rijstrook werd tijdelijk afgezet voor het verkeer. Het wrak werd getakeld. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio