Brand in buitensauna bij Villa Aqua

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Bij wellnesscenter Villa Aqua in Oostende is zaterdag brand ontstaan in een buitensauna. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot.

De brand ontstond rond 15.40uur in een zogenaamde kelosauna. Dat is een houten saunahut met hout van een speciale den uit Finland. Het waren medewerkers van Villa Aqua die de brand opmerkten en meteen de hulpdiensten verwittigden.

“Op het moment van de brand zat er niemand in de kelosauna”, zegt zaakvoerder Johan Dekien. De brandweerposten van Oostende en Middelkerke kwamen ter plaatse en hadden de situatie snel onder controle. De brandweer moest wel nog een tijd nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

“Vermoedelijk een technisch defect. Er zaten op het moment van de brand zo’n 200 klanten binnen. Gas en elektriciteit moesten even afgesloten worden, maar we konden uiteindelijk terug opstarten. De hinder bleef dus beperkt”, aldus nog Johan Dekien.

De kelosauna zal een tijd buiten gebruik zijn. “We kunnen de precieze schade momenteel nog niet opmeten, omdat het om een specifiek soort hout gaat”, stelt Dekien.

 De politie kwam ter plaatse en sloot de omgeving van Villa Aqua deels af voor het verkeer. De wagens komende van de Steensedijk konden de Pensjagerstraat niet inrijden doordat de brandweerwagens deels op het rondpunt hadden postgevat voor de bluswerken. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio