Belgian Cats veroveren jonge basketharten

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - .De Belgian Cats verrasten woensdagmiddag zo’n vijftig kinderen tijdens een basketbalinstuif in Oostende. Ann Wauters en co spelen van 6 tot 9 februari 2020 het kwalificatietornooi voor de Olympische Spelen in de Versluys Dôme, en willen ook de Oostendse jeugd wakker maken voor dit event. “Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van ons leven”, klonk het.

De Belgian Cats dingen volgende week in Oostende voor een felbegeerd ticket voor de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar. Meer dan 14.000 basketbalfans zullen van 6 tot en met 9 februari afzakken naar de Versluys Dôme om er de duels tegen Canada, Zweden en Japan bij te wonen. 

Om het event wat extra in de kijker te zetten brachten speelsters Ann Wauters, Serena-Lynn Geldhof, Hanne Mestdagh, Billie Massey, Elise Ramette, Laure Resimont en Emmeline Leblon, en coaches Philip Mestdagh en Pierre Cornia een bezoek aan een basketbalinstuif voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. “De instuif is een initiatief van Basketbal Vlaanderen, Basket @ sea en Moev West-Vlaanderen, samen met de stad Oostende en Sport Vlaanderen. We willen geïnteresseerde Oostendse kinderen aanzetten om basketbal te spelen, met eventuele doorstroming naar de Oostendse basketbalclubs, én anderzijds promotie maken voor het olympische kwalificatietornooi van de Belgian Cats”, zegt Lisa Van Ranst van Basketbal Vlaanderen. 

Promotie maken was eigenlijk niet meer nodig, want de wedstrijden van de Belgian Cats waren in een mum van tijd uitverkocht. De nationale damesploeg is hot sinds ze in 2018 de vierde plaats behaalden op het WK Basketbal. Straks willen ze ook voor het eerst deelnemen aan de Olympische spelen. “Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van ons leven. We willen met zijn allen heel graag naar de Spelen”, sprak Ann Wauters de kinderen toe. Ze had ook raad voor de jonge basketters. “Tijdens het basketballen moet je hard werken, maar ook plezier hebben. Dan zijn ook wij op ons sterkste”. 

De Belgian Cats namen deel aan enkele oefeningen tijdens de training, en deelden ook handtekeningen uit. “Een fantastische namiddag. Zij zijn ons grote voorbeelden”, klonk het unaniem bij de kinderen. 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio