Tweede sterfgeval in Oostende door coronavirus

Tweede sterfgeval in Oostende door coronavirus

Foto: if

Oostende - Het coronavirus heeft een tweede mensenleven geëist in Oostende. Een ouder persoon overleed in het AZ Damiaanziekenhuis.

Over de identiteit is nog niets bekend. Volgens het ziekenhuis had het slachtoffer een zware medische voorgeschiedenis. Het is het tweede sterfgeval in het AZ Damiaan. Eerder deze week stierf er al een hoogbejaarde man aan de gevolgen van Covid-19. 

Het labo klinische biologie van het AZ Damiaanziekenhuis voerde woensdag opnieuw 40 coronatesten uit, waarvan er veertien positief waren. 

Er liggen momenteel zeventien patiënten op de corona-afdeling. Drie coronapositieve patiënten liggen op de intensieve afdeling, waarvan twee met ademhalingsondersteuning.Eén patiënt kon intussen het ziekenhuis verlaten.

“We merken verder een gestage stijging van het totaal aantal gehospitaliseerde patiënten. Daarom werd vandaag de tweede corona-afdeling opgeschaald van elf naar zestien bedden. Daarnaast hebben we momenteel een capaciteit van 29 posities voor intensieve zorgen waarvan we op 22 posities beademing kunnen voorzien. Intussen bereiden we de organisatie voor van een derde corona-afdeling om in geval van noodzaak snel te kunnen opstarten”, zegt Kevin Mollet, stafmedewerker PR en Communicatie.

Het AZ Damiaanziekenhuis benadrukt dat de spoeddienst openblijft voor andere noodzakelijke en dringende klachten. “We hebben onze dienst Spoedgevallen zo ingericht dat er een volledige aparte flow is tussen de mensen zonder coronagerelateerde klachten en de mensen die doorverwezen worden naar de Spoedafdeling met klachten die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus”, zegt Mollet. 

Door de coronacrisis is het bezoek strikt beperkt in het ziekenhuis. “Om patiënten, die geen smartphone of tablet hebben, de kans te bieden contact te houden met hun familie, bieden wij een dienstverlening met videogesprekken aan”, aldus nog Mollet. Info en aanvragen: www.azdamiaan.be/nl/nieuws/videogesprek

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio