Oostends burgemeester Bart Tommelein besmet met coronavirus

Oostends burgemeester Bart Tommelein besmet met coronavirus

Bij een CT-scan bij cardioloog Pedro Brugada (links) bleek dat er enkele vlekjes op de longen zaten van burgemeester Bart Tommelein. Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Burgemeester Bart Tommelein is besmet met het coronavirus Covid-19. Hij vertoont geen ernstige symptomen, maar blijft nu op doktersadvies in volledige isolatie thuis met zijn gezin.

Burgemeester Bart Tommelein moest dinsdag naar het ziekenhuis voor een eerder gepland onderzoek. Na een bezoek aan cardioloog Pedro Brugada in januari, werd beslist dat er een coronair onderzoek nodig was om eventuele vernauwingen of verstoppingen van de kransslagaders op te sporen. Uit de CT-scan bleek dat alles in orde is met het hart van de burgemeester, maar de dokters zagen wel enkele vlekjes op de longen. Daarop beslisten ze om hem te testen op het coronavirus.

Woensdag kreeg Bart Tommelein te horen dat die test positief was. Hij vertoont momenteel geen ernstige symptomen van het virus en voelt zich goed. Samen met zijn gezin moet hij nu tien dagen thuis in volledige isolatie blijven. De burgemeester blijft voorlopig wel gewoon verder werken, maar volledig van thuis uit en zonder fysiek contact met anderen.

Play

bekijk ook

UITGELEGD.Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

 

Daarom blijf je beter "in uw kot": zo snel verspreidt het coronavirus zich

 

Hoe het coronavirus onze cellen kaapt

 
Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN