Zwitserse specialiteiten in de Nieuwstraat

Resto in de kijker: Bündnerstübli Davos

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - In de Nieuwstraat 8 kan je sinds kort terecht in Bündnerstübli Davos. De naam doet al veel vermoeden: het restaurant staat voor Zwitserse specialiteiten.

Bündnerstübli betekent 'eethuis' in Zwitserland, Davos verwijst naar het gelijknamig skidorpje in de Zwitserse bergen. Zaakvoerder Alain woonde 12 jaar in Davos en liet er zich inspireren om een restaurant te beginnen in Oostende.
 

Het interieur van Bündnerstübli Davos straalt Zwitserland uit. Vlaggen, oude skilatten, tot zelfs een foto van wielrenner Fabian Cancellara vullen de muren. Ook de menukaart kleurt opvallend Zwitsers. De specialiteiten van het huis zijn kaasfondue, raclette en chocoladefondue.

Verder zien we vlees- en visgerechten op de kaart, met de klemtoon telkens op typische Zwitserse producten en ingrediënten. Het restaurant biedt plaats aan 26 eters. Ook honden zijn toegelaten. Bündnerstübli Davos is open vanaf 11.30uur. In de namiddag kan je er ook gewoon een koffie, pils of frisdrank drinken. Reserveren kan op het telefoonnumer 059-44.65.67.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio