Voordracht over 'veilig internet voor kinderen'

Voordracht over 'veilig internet voor kinderen'

Foto: Dominique Jauquet

Oudenburg - De Ettelgemse Gezinsbond organiseert in samenwerking met alle Oudenburgse ouderraden op maandagavond 20 december een voordracht rond veilig internet voor kinderen.

‘Het internet biedt heel wat mogelijkheden. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, enzovoort. Ouders maken zich daarbij soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen en weten soms niet goed hoe hiermee om te gaan. Op deze avond willen we ouders én grootouders informeren over problemen die kinderen op het internet kunnen tegenkomen én hoe je ze kan voorkomen. De waaier aan kansen en mogelijkheden op internet wordt elke dag groter. Tijd om op een positieve manier te leren omgaan met dit fijne medium’, zegt Peter Velle.

‘We kijken even hoe kinderen en jongeren (tussen 6 en 15 jaar) omgaan met internet. We leggen uit wat ze zo fantastisch vinden aan surfen, gamen, chatten, netwerken. Op een eenvoudige manier komen een aantal tech¬nische aspecten aan bod. Maar de nadruk ligt vooral op hoe ou¬ders hun kinderen kunnen begelei¬den en ondersteunen in hun internetgebruik. We laten zien hoe je een goed e¬mailadres kan aanmaken en een chat of profiel (eigen pagina op internet) veilig kan instel¬len. Telkens wordt aan de hand van filmpjes getoond hoe je best wél of niét reageert bij vreemde situaties. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen’.

WAAR: Eligiuszaal, Dorpsstraat 71, Ettelgem, aanvang om 20 uur
INKOM: Leden Gezinsbond: 2 euro / Niet leden: 3 euro
INSCHRIJVINGEN: 0473-77.83.28, secr.gezinsbond.ettelgem@gmail.com
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio