Zelfstandig kantoorhoudster Argenta op Open Vld-lijst

Zelfstandig kantoorhoudster Argenta op Open Vld-lijst

Foto: if

Oostende - Sabrine Thiry (40), kantoorhoudster van Argenta op de Conterdam, komt op de lijst van Open Vld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende. Sabrine is geboren in Gent, in 1997 gehuwd en woont in Zandvoorde. Van opleiding is ze maatschappelijk assistent en licentiaat in de criminologie. Ze heeft drie kinderen, twee meisjes van 10 en 4 en één jongen van 8. Haar echtgenoot is werkzaam als zeeloods.

 Sabrine Thiry startte haar beroepsloopbaan als bediende van Argenta in Knokke. In 1999 besliste ze om door te gaan als zelfstandig kantoorhouder van deze bank, aan de Zandvoordestraat in Oostende.

Waarom politiek? 'Als zelfstandige werk je dag en nacht voor je zaak met het alom gekende gevaar dat je vast komt te zitten op je ‘eilandje’. Via de politiek kan ik nieuwe uitdagingen aangaan, mensen helpen, dingen sturen'.

Waarom Open Vld? 'Dat is een gemakkelijke vraag, omdat de liberale standpunten helemaal in het verlengde liggen van mijn overtuigingen, objectieven en levensvisie. Vanuit mijn ‘levenswerk’ kan ik me echt vinden in die standpunten. Ik heb drie kinderen, zij zijn de toekomst van onze maatschappij. Vandaar dat we uit elk kind hun ‘kwaliteiten’ moeten halen. Mijn oudste dochter is enorm leergierig, mijn zoon gaat de sportieve kant op en onze kleinste is dan weer buitengewoon creatief. Zo zie je maar, drie kinderen uit hetzelfde nest en toch zo verschillend'

'Die kinderen worden groot, er komt een dag dat ze naar feestjes willen gaan. Wat met hun veiligheid? Oostende wordt met de dag multicultureler. Is dat slecht? Absoluut niet, want diversiteit leidt tot nieuwe ontwikkelingen, standpunten, … Maar diversiteit mag ook geen aanslag zijn op onze waarden en normen', aldus de nieuwe kandidate op de Open Vld-lijst.

In Oostende liggen er volgens Sabrine Thiry op cultureel vlak ook nog veel opportuniteiten, die moeten gestimuleerd worden. 'We moeten fier zijn op onze stad Oostende, op cultureel vlak zijn er hier ontzettend veel mogelijkheden. Dus conclusie van het verhaal: ik ken al veel mensen in Oostende, maar wat met Oostende zelf? Moeten we er niet vooral proberen voor te zorgen dat mensen zich gelukkig, veilig, kortom goed voelen in Oostende'?

Lijsttrekker Bart Tommelein van Open Vld Oostende is in zijn nopjes met de nieuwe kandidate. 'Als zelfstandige en als mama voelt ze zich zeer betrokken bij al wat leeft in haar stad, en is ze vast van plan mee te bouwen aan het liberaal project voor Oostende'.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio