Kathelijn Vervarcke krijgt derde plaats bij Groen

Kathelijn Vervarcke krijgt derde plaats bij Groen

Foto: Dominique Jauquet

Oostende - Kathelijn Vervarcke (36) zet als nieuweling de stap naar de politiek en kiest voor Groen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober staat ze op een verkiesbare derde plaats.

 Kathelijn Vervarcke is leerkracht Nederlands in Pegasus (Atheneum Stene), getrouwd, en moeder van twee kinderen . Lijsttrekker Wouter De Vriendt is bijzonder tevreden met haar komst. 'Kathelijn is een veelbelovende jonge vrouw met frisse ideeën. Ze komt niet zomaar op onze lijst staan, maar werkt actief mee. Groen is een open, democratische partij en dat is de reden waarom ze bij ons snel haar draai gevonden heeft. Ze zou een aanwinst zijn voor de Oostendse gemeenteraad en we vragen daarvoor het vertrouwen van de Oostendse kiezer', stelt De Vriendt.

Kathelijn Vervarcke heeft zich bewust kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Groen. 'Als leerkracht hoor ik in mijn vele gesprekken met jongeren hun angsten over typische grootstedelijke problemen, zoals het gebrek aan plaats voor kleuters op school, of het volbouwen van het laatste stukje open ruimte. De huidige generatie jongeren is kritisch en mondig en aanvaardt geen kortetermijnoplossingen meer. Bovendien zie ik in mijn omgeving dat natuur steeds verder terug gedrongen wordt. De blinde bouwwoede die Oostende overwoekert, moet een halt toegeroepen worden. De vergroening van de Stad Oostende is voor mij, als moeder van twee kleine kinderen, een prioriteit. In mijn ogen biedt Groen de meest duurzame alternatieven voor deze problemen', zegt Kathelijn.

'Groen vindt een bruisend cultureel leven een essentieel deel van onze samenleving. In die visie vind ik een onderkomen voor mijn eigen creatieve ambities. Ik probeer jongeren te helpen om hun talenten te ontwikkelen als regisseur van Theatergroep Pegasus. Sinds 2003 brengen we elk jaar een toneelstuk, zij het een aanpassing van een bekend stuk, zij het een eigen stuk', aldus Kathelijn.

In 2011 publiceerde Toneeluitgeverij Vink uit Alkmaar een toneelstuk van haar: ‘De Samouraimoord’, een satire op het mediacircus rond zinloos geweld. In 2008 ging haar schrijversdroom in vervulling door de publicatie van de roman ‘Venus Frigida’ bij uitgeverij Lemmens in Valkenburg. Oostende vormde het decor van deze roman. Gesterkt door de persbelangstelling voor deze roman, kroop ze weer in haar pen voor een tweede boek. Momenteel werkt ze parallel aan een toneelstuk en aan een jeugdroman met de werktitel ‘Achteloosheid’. In haar nieuw werk wil ze de achteloosheid hekelen waarin omgegaan wordt met ons grootste kapitaal: de jongeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio