Roland Defreyne is nieuwe voorzitter regiobestuur Open Vld

Roland Defreyne is nieuwe voorzitter regiobestuur Open Vld

Foto: Dominique Jauquet

Gistel - Roland Defreyne, voormalig volksvertegenwoordiger en ex-burgemeester uit Gistel, werd dinsdagavond verkozen tot voorzitter van het Open Vld bestuur van de regio Oostende - Diksmuide. Defreyne wil het regiobestuur een nieuwe dynamiek geven en de banden met Brussel nauwer aanhalen.

 Defreyne wil het regiobestuur opnieuw op de kaart zetten. 'De regio Oostende – Diksmuide is de meest liberale regio van West-Vlaanderen. Dat heeft de uitslag van laatste gemeenteraadsverkiezingen nogmaals bewezen. We mogen echter niet op onze lauweren rusten en de ambitie durven hebben om het blauwe karakter van onze regio nog te versterken', zegt Defreyne. 'Daarom wil ik van het regiobestuur opnieuw een dynamisch overlegplatform voor de verschillende Open Vld afdelingen maken, waar we elkaar ideeën kunnen aanreiken of over bovenlokale dossiers ons standpunt stroomlijnen'.

Voorzitter Defreyne wil ook inzetten op verjonging. 'In onze regio hebben een aantal jonge mensen deelgenomen aan de verkiezingen. Sommigen zijn zelfs verkozen tot raadslid. We moeten die jongeren stimuleren en begeleiden, om de toekomst voor Open Vld te verzekeren. De regio is daar het ideale platform voor'.

Tot slot wenst Roland Defreyne ook de banden met Brussel nauwer aan te halen. 'Samen met onze regiocoach, Bart Tommelein, die Vlaams Volksvertegenwoordiger is en lid van het partijbureau, zal ik trachten de band tussen Brussel en het lokale niveau te versterken. Vaak is het moeilijk voor de verschillende afdelingen om voldoende geïnformeerd te blijven over wat aan de top van de partij wordt beslist. Als tussenniveau heeft het regiobestuur hier een belangrijke taak te vervullen', aldus Defreyne

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio