Tumulus experiment met stOUD Bruin

Landen - De Kale Ridders stellen sinds 2015 jaarlijks één van hun vele experimentele brouwsels voor aan het grote publiek. Dat doen ze nu met stOUD Bruin.

Het doel van die actie is om af te toetsen of zo’n nieuw bier al dan niet in de smaak valt. Het bier wordt telkens in beperkte oplage (3.000 liter of zo’n 9.000 flesjes) gemaakt en is daardoor binnen de kortste keren uitverkocht. Alain Maes, verantwoordelijke logistiek bij De Kale Ridders: “we merken dat sommige café’s en handelaars snel een grote stock binnen doen om nog lang met een exclusief bier te kunnen uitpakken”.

Met de opkomst van kleine brouwerijen, vooral Amerikaanse, worden we overspoeld met nieuwe bierstijlen. Toch slaagden De Kale Ridders er opnieuw in om met een uniek brouwsel naar buiten te komen. Bart Landuyt, brouwmeester van het Landense brouwersgezelschap: “editie 2016 wordt een combinatie van Oud Bruin en Stout, sommigen noemen het daarom al stOUD Bruin”. Een unieke combinatie van zorgvuldig geselecteerde mouten, gisten en bacteriën zorgt voor een natuurlijk donker bier (zonder kunstmatige kleurstoffen) en een frisse, zurige afdronk. Kortom een speciale donkere dorstlesser voor op een zomers terrasje!

Het bier wordt voor het eerst voorgesteld aan het publiek op het Zythos Bierfestival dat plaatsvindt in de Brabanthal te Leuven op 23 en 24 april. Een paar maanden later volgt de grote lancering.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio