Leerlingen Wijnpers richten tuin in voor vzw Bindkracht

Landen - De leerlingen van de provinciale school De Wijnpers in Leuven werken mee aan ‘’t klein paradijs”, de tuin van Bindkracht vzw in Landen.

“We zetten als school graag onze schouders onder sociale projecten”, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers. “Zo werken onze leerlingen van het vijfde Planttechnische wetenschappen mee aan de inrichting van de tuin van Bindkracht vzw in Landen.”

De leerlingen van De Wijnpers zorgen voor het uitzetten van de structuren, het aanbrengen van de paden en de verhardingen en staan ook in voor inzaaien van het gazon. Daarnaast brengen zij ook in een latere fase de beplanting aan.

“Dit project zorgt dat onze leerlingen de opgedane theoretische kennis meteen in de praktijk kunnen uittesten en ondervinden”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.  

“Eerder gaven we vzw Bindkracht 49.500 euro voor de bouw van het Bindkracht-huis, een kleinschalig woonverband voor personen met een fysieke of mentale beperking in Landen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.

De tuin van Bindkracht vzw ligt aan de Kalsbergstraat in Landen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio