Leerlingen Hof Pepijn en Pepijntje bezoeken de buren

Leerlingen Hof Pepijn en Pepijntje bezoeken de buren

Op bezoek in de bloemenwinkel Foto: if

Landen - Leerlingen en leerkrachten trokken de straat op om hun wensen uit te delen en te bussen in de brievenbussen van hun buren.

Leerkrachten van Basisschool GO! Hof Pepijn en van haar vestiging Pepijntje werken aan actief burgerschap met de leerlingen. Een school zorgt vaak voor overlast via speelplaatslawaai, veel verkeer, parkeerproblemen,  enz... Daarom hebben de leerlingen hun wensen opgeschreven voor de buren van de school. Het bleef niet alleen met schrijven want de leerlingen en leerkrachten trokken de straat op om hun wensen uit te delen en te bussen in de brievenbussen van hun buren. Een teken om duidelijk te maken dat het personeel van Hof Pepijn werk maakt van de slogan “Samen leren, samen leven”.

“Een symbolisch moment dat staat voor het engagement van onze mensen om meer dan ooit werk te maken van actief burgerschap en samen leren samenleven,” zegt directeur Tim Stiers. De school heeft een beleid uitgebouwd waar het werken rond ondernemingszin centraal staat! Ook actief burgerschap krijgt hier een plaats in. “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een eigen persoonlijke mening vormen, die kunnen beargumenteren, verantwoordelijkheidszin aanscherpen, kritisch denken en in debat leren gaan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio