Ruim tien miljoen euro voor sociale woningen in Zoutleeuw

Zoutleeuw / Landen - Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) investeert een recordbedrag in extra sociale woningen. Dat merk je ook in Zoutleeuw waar de voorbije drie jaar meer dan tien miljoen euro naar 64 nieuwbouwprojecten vloeide.

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil meer Vlamingen aan een sociale woning helpen. Nooit eerder werd er zo fors geïnvesteerd in sociale woningende. Voor de provincie Vlaams-Brabant alleen al gaat het over een bedrag van 224 545 928 euro, goed voor 1.629 bijkomende sociale woningen en renovaties.

“Met dit nieuws zijn we zeer tevreden”, zegt Michel Herremans, voorzitter van N-VA Zoutleeuw. “Door deze investeringen kunnen we meer mensen helpen die op zoek zijn naar een betaalbare en kwaliteitsvolle woning”.

“Bovendien wordt er zowel bij nieuwbouw als bij renovatie extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woning. Dat is erg belangrijk, niet alleen voor personen met een beperking maar ook voor ouderen, die daardoor langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio