Beiaardbeklimming en bezoek aan de citadel tijdens Open Monumentendag

Zoutleeuw / Landen - Een fototentoonstelling, de kunstwerken uit de Sint-Leonarduskerk, de beklimming van de beiaard en een bezoek aan de Spaanse citadel vormen de ingrediënten van de Open Monumentendag op zondag 10 september.

Als je niet bang bent om wat te klimmen, kan je een bezoek brengen aan de beiaard van de Sint-Leonarduskerk met gratis rondleidingen aan de beiaardtoren om het uur. Dat kan om 14, 15 en 16 uur. Daarnaast is er de tentoonstelling  “Restauratie in beeld”. Het is een fototentoonstelling van de restauratie van enkele topstukken uit de Sint-Leonarduskerk.

De Sint-Leonarduskerk is trouwens van 22 april tot 1 oktober dagelijks open van 14u tot 17 uur, behalve op maandag. Je kan er terecht voor een geleid bezoek langs belangrijke kunstwerken in de Sint-Leonarduskerk: om 15 uur: de sacramentstoren van Cornelis Floris II de Vriendt die met zijn 18m het pronkstuk is van de kerk. Om 16 uur: de retabels. De kerk bezit een schat aan retabels uit de 15de en 16de eeuw: Sint-Anna-retabel, Sint-Catharina-retabel, Passieretabel, Sint-Leonardusretabel, die elk hun bijzondere verhaal aan de bezoeker vertellen.

Bezoek aan de Spaanse citadel

Voor het bezoek aan de Spaanse Citadel om 15 uur met vertrek aan de toeristische dienst is inschrijving verplicht: bij de toeristische dienst 011/781288 toerisme@zoutleeuw.be

Op de grens tussen stad en het omliggende platteland ligt het "Bolwerk", de 17de eeuwse "Spaanse" citadel die werd gebouwd ten zuiden van de stad. Door het later in onbruik raken van omwallingen, poorten en citadel kwam boven op de helling een natuurgebied vanwaar het stads- en natuurlandschap goed bekeken kan worden. Het bezoek loopt in samenwerking met Natuurpunt Zoutleeuw.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio