Vorig jaar tweeduizend azalea’s in Zoutleeuw

Vrijwilligers verkopen azaleaplantjes voor Kom op tegen Kanker

De vrijwilligers van Zoutleeuw Foto: GP

Zoutleeuw - De 23e editie van de plantjesverkoop voor Kom op tegen kanker vindt plaats op 15, 16 en 17 september. Ook dit jaar kan Kom op tegen Kanker rekenen op de steun van lokale Plantjesploegen over heel Vlaanderen. De vrijwilligers van Zoutleeuw staan paraat.

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder meer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenoten.

“Dit jaar willen we er opnieuw een recordjaar van maken”, zeggen ze in Zoutleeuw. Daarvoor rekent Kom op tegen kanker op de steun van de plantjesploegen. Zonder de vele vrijwilligers zou er geen Plantjesweekend zijn.

Al vele jaren neemt Zoutleeuw deel aan de actie. Het is bemoedigend om zien hoe jong en oud zich engageren tijdens het Plantjesweekend. In elke deelgemeente tot het kleinste gehucht, onder andere in Budingen, Helen-Bos, Ossenweg, Halle-Booienhoven en Dormaal gaan vrijwilligers van huis tot huis. Vorig jaar werden er 2000 azaleaplantjes verkocht in Zoutleeuw. Voor deze 23e editie willen ze er minstens een even goed resultaat neerzetten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio