Waar ligt de grens in het Israël-Palestina conflict

Gastspreker tijdens Vredesweek in Vredeskerkje van Helen

Gastspreker tijdens Vredesweek in Vredeskerkje van Helen

Foto: if

Zoutleeuw - Naar jaarlijkse traditie is er tijdens de Vlaamse Vredesweek een sterke gastspreker met een persoonlijke getuigenis over haar vakgebied te gast in het kerkje van Helen. Dit jaar is dat Brigitte Herremans.

Brigitte Herremans is beleidsmedewerker Midden-Oosten bij Broederlijk Delen en Pax Christi en auteur van het boek “Israël en Palestina. De kaarten op tafel”. Ze  studeerde Oosterse Talen en Culturen (Arabisch en Bijbels Hebreeuws) aan de Universiteit Gent en Internationale Politiek aan de Université Libre de Bruxelles.  Het respect voor het internationaal recht loopt als een rode draad door haar werk in het Israëlisch-Palestijns conflict. Vrede lijkt onmogelijk omdat geen van beide partijen de strijdbijl wil begraven.

Land en basisrechten vormen de voornaamste inzet van het conflict: Israël heeft een eigen staat sinds 1948 en het verhindert al zolang de oprichting van een Palestijnse staat. Bovendien weigert Israël zijn grenzen vast te leggen.

Vanuit haar rijke ervaring te velde en de vele contacten in binnen-en buitenland, neemt Brigitte Herremans je op sleeptouw in dit oud en gevoelig conflict dat nog steeds brandend actueel is met gevolgen voor de hele wereld. Geregeld brengt ze analyses over de actuele ontwikkelingen in interviews op de radio en televisie en informeert Belgische en Europese beleidsmakers ter zake. Hoe is het zover kunnen komen? Wat is de laatste stand van zaken?

De avond wordt opgeluisterd door twee jonge muzikanten uit Zoutleeuw, Pol Hoogmartens en Brecht Gurny (LTSL)

Wanneer: donderdag 21 september 2017 om 20.00 uur.

Waar: vVedeskerkje Helen, Orsmaalstraat Helen

Prijs: gratis

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio