OCMW-bestuur zet in op arbeidstrajectbegeleiding

OCMW-bestuur zet in op arbeidstrajectbegeleiding

Arbeidstrajectbegeleider Costas Stavrinos Foto: if

Landen - Sinds begin oktober krijgen de cliënten van de sociale dienst extra ondersteuning bij hun zoektocht naar werk. OCMW Landen heeft namelijk een samenwerking afgesloten met IGO voor arbeidstrajectbegeleiding.

De gespecialiseerde trajectbegeleider van IGO zal werkzoekende cliënten op maat coachen. Dit kan op verschillende manieren: sollicitatietraining in groep of individueel, competentietraining, persoonsgerichte vorming,…

Eddy Vandenbosch, OCMW-voorzitter: “Cliënten begeleiden naar opleiding en werk is een van de doelstellingen van ons OCMW. IGO beschikt over een ruim netwerk en heel wat expertise in dit domein. Deze samenwerking is een meerwaarde voor de tewerkstellingscel van de sociale dienst. Dankzij de arbeidstrajectbegeleider kunnen we cliënten een intensievere, gepersonaliseerde begeleiding aanbieden.”

Costas Stavrinos, arbeidstrajectbegeleider voor regio Landen: “IGO heeft al veertig jaar ervaring in arbeidstrajectbegeleiding. Waar vroeger de focus lag op werkzoekenden een stiel aanleren, ligt nu de klemtoon op coaching. De noden bij een arbeidstrajectbegeleiding verschillen van persoon tot persoon. De ene kan nood hebben aan een beroepsopleiding, terwijl dat bij de andere attitudetraining is. Door te vertrekken van de individuele competenties en de interesses van de cliënt, merken we dat hun slaagkansen om een plaatsje op de arbeidsmarkt te veroveren hoger zijn. Uit andere samenwerkingen blijkt dat ongeveer 65% van de begeleide cliënten na een afgewerkt traject een vorm van tewerkstelling heeft.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio