Internationaal Groen aperitiefgesprek

Zoutleeuw - Groen organiseert een apéritief gesprek@depassant met mensen van andere nationale achtergrond, die hier proberen een nieuw leven op te bouwen. Er zullen getuigenissen zijn van Peter Cré, coördinator Voedselbank van Zoutleeuw, van Zoutleeuwenaars die zich ontfermen over migrantenfamilies en van vzw Vriendschap zonder grenzen uit Brussel.

Het is de bedoeling antwoorden te vinden op de vraag: wat betekent samenleven. Op die manier hoopt Groen het belangrijke debat rond samenleven op een constructieve manier op de agenda te plaatsen. “We hebben de ambitie om ons te verplaatsen in de zorgen die mensen, migranten en vluchtelingen, hebben over het samenleven in onze stad”, zegt Annick Declercq, voorzitter Groen-Zoutleeuw. “Het is pas als we hun verhaal kennen, dat we ze begrijpen en kunnen nadenken over wat ons samen verder brengt.”

Tijdens het aperitief gaan wij aan mensen in De Passant vragen om hun idee over samenleven te delen met ons. "Dit doen we op een ludieke manier, met tekstballonnen waarop we ieders idee over samenleven verzamelen", zegt Annick. "We maken een mooie foto van mensen met hun idee en vragen om die op sociale media te delen. Zo willen we de dialoog over samenleven ook via die weg doen leven."

 

Wanneer: zondag 10 december van 11 tot 13 uur

Waar: De Passant Sint-Truidensesteenweg

Prijs: gratis

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio