De bibliotheek van vandaag is ook morgen van belang

Bib voor iedereen

Bib voor iedereen

Foto: if

Zoutleeuw - De bib van Zoutleeuw wil haar bezoekers bewust maken van het nut van een bib voor iedereen en hen aanzetten om een bibcharter te ondertekenen.

De bibliotheek is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Ze staat met beide voeten in de lokale gemeenschap. Het personeel zet dagelijks alles op alles op iedereen de juiste service te geven. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten, willen ze dat in Zoutleeuw graag zo houden.

Daarom is er de actie #bibvooriedereen. Het bestuur van de bib roept iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen: “Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is en blijft”.

Meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs steunen de actie. Je kan het charter ondertekenen op www.bibvooriedereen.be of binnenspringen in de bibliotheek. Iedereen die de actie wil steunen, kan vanaf nu het charter online tekenen. Mensen die geen toegang hebben tot internet, kunnen vanaf die dag gebruik maken van de publiekspc’s of het charter schriftelijk ondertekenen in de bibliotheek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio