Nieuwe snelheidscamara’s voor politiezone LAN

Landen / Zoutleeuw - Het politiecollege van de politiezone LAN, bestaande uit de burgemeesters van Landen, Linter en Zoutleeuw agendeert op de politieraad van woensdag 21 februari de aankoop van een nieuwe Gatso RT4 snelheidscamera.

Volgens korpschef Stephan Gilis zijn er tal van voordelen. Zo wordt het lichte toestel volledig digitaal gestuurd en kan het in twee rijrichtingen, over zes rijstroken tot 32 voertuigen tegelijk controleren. Het kan haast onzichtbaar worden opgesteld.

“Deze digitale camera kan draagbaar ingezet worden zonder enige hardware aanpassingen”, zegt inspecteur Serge Vanbrabant. “Ontworpen met het oog op gebruiksgemak en een snelle opstelling kan de camera geïnstalleerd worden op een statief/trekhaak/vaste paal om flexibele en onmiddellijke handhaving van snelheid en roodlicht overtredingen te bieden.”

“Met het huidige bemande toestel (flitsauto) werden in 2017 35273 voertuigen gescreend op snelheid. Hiervan reden 4141 bestuurders (11,7%) te snel waarbij zij een boete opliepen. Tijdens het afgelopen jaar werd de hoogste snelheid vastgelegd op 115 km/uur in de zone 50km/uur.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio